Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: کشورهای استکباری که همواره دم از حقوق بشر و جدایی ورزش از سیاست می دهند در برابر واقعه هولناک و دد منشانه زمین فوتبال چوار سکوت کرده اند

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار ایلام، صبح امروز(۲۶ بهمن) در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای زمین فوتبال شهر چوار، اظهار کرد:ایلام سرزمین منحصر به فردی است که در هر منطقه آن ارزش ها و پتانسیل های عظیمی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، با بیان اینکه بخش چوار دارای سابقه 80 ساله و  از باسابقه ترین بخش های کشور است، تصریح کرد: این واقعه دردناک (بمباران زمین فوتبال چوار) در دنیا نظیر ندارد و یک جنایت عظیم جنگی و قابل محاکمه بوده است.

 

استاندار ایلام، تصریح کرد: بخش چوار پایگاه ورزش استان و کشور است. نماد ورزش فوتبال و پایگاه ورزش وزنه برداری از نظر قهرمانی و حفظ اصول و ارزشهای ملی و دینی است که دست ندادن وزنه بردار چواری با خانم نامحرم مورد تقدیر مقام معظم رهبری قرار می گیرد.

 

سلیمانی دشتکی، با اشاره به اینکه پتانسیل های زیادی از جمله نفت، گاز و پتروشیمی در این منطقه وجود دارد، گفت: مشاهیر بزرگی از جمله غلامرضاخان ارکوازی و شاکه از میان مردمان این خطه برخواسته اند.

 

وی، با بیان اینکه مردم این بخش،186 شهید گلگون کفن برای حفظ انقلاب، نظام جمهوری اسلامی و کیان کشور تقدیم نموده اند، ابراز کرد: ایلات ارکوازی و بولی دارای دیرینه زیادی هستند که با مهربانی میزبان بخش زیادی از مردم استان در 8 سال دفاع مقدس بوده اند.

 

استاندار ایلام، با تاکید بر اینکه تبدیل بخش چوار به شهرستان یک مطالبه به حق است که به جد پیگیری خواهد شد، افزود: فاز دوم پالایشگاه گاز در آینده نزدیک به اتمام  و به بهره برداری می رسد، فاز اول پتروشیمی به بهره برداری رسیده است که  به دلایلی با ظرفیت کم کار می کند که تلاش می شود با ظرفیت کامل کار کند. فاز دوم پتروشیمی نیز در دست اقدام است که اجرای فاز 2 مزایای زیادی برای بخش و استان خواهد بود.

 

سلیمانی دشتکی، بیان کرد: استقرار صنایع پائین دستی نفت و گاز و پتروشیمی در بخش چوار با دعوت از سرمایه گذاران و با رعایت ملاحظات زیست محیطی دنبال می شود و تلاش می شود با بهره برداری از سد گلال آب مورد نیاز صنایع بخش تأمین شود و مشکلات آب شرب بخش و شهر ایلام نیز مرتفع گردد.

 

وی، با بیان اینکه ثبت واقعه زمین فوتبال چوار و فتح میمک که از وقایع مهم ملی هستند، در تقویم رسمی پیگیری می شود، یادآور شد: از اعتبارات ملی و استانی برای تکمیل مجموعه ورزشی چوار استفاده خواهد شد.

 

استاندار ایلام، در پایان با بیان اینکه یادمان شهداء فواتبال جزء ضروریات است که لازم است دستگاههای مربوطه طرح مناسب را ارائه دهند تا در دستور کار قرار گیرد، خاطرنشان کرد: مظلومیت شهدای فوتبال چوار باید در مجامع بین المللی از سوی مسئولان و رسانه ها بیان شود.

پایان پیام/92

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۱۶۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیم‌داری در طرشت به روش کدخدامنشی

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی: دهه ۴۰ را باید عصر شکوفایی فوتبال در محله‌های پایتخت دانست. طرشت یکی از محله هایی بود که از همان دوره تاریخی به جایی برای کشف فوتبالیست‌های مستعد تبدیل شد و فوتبالیست های زیادی از زمین های خاکی این محله به باشگاه‌های بزرگ و اسم و رسم‌دار تهران راه پیدا کردند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

محمدصادق لطفعلی‌خانی، فوتبالیست قدیمی طرشت، در باره روند عجین شدن فوتبال با تار و پود محله طرشت می گوید: «از اواخر دهه ۴۰ و همزمان با اوج‌گیری تب فوتبال در پایتخت، تیم های فوتبال یکی پس از دیگری در طرشت متولد شدند. مشعل نخستین تیمی بود که تشکیل شد و تیم های دیگر هم آرام‌آرام از راه رسیدند. تیم های زرین، کهن، دلاور، ستاره آبی، طوفان و ... از جمله تیم هایی بودند که نطفه آنها در زمین‌های خاکی گذاشته شد و جالب اینکه هر کدام از این تیم ها برای خودشان یک زمین خاکی داشتند.»

تشکیل تیم های فوتبال در زمین های خاکی طرشت و برپایی مسابقات محلی در دهه ۴۰ کار سهل و آسانی نبوده و با مصائب زیادی همراه بوده است. فوتبالیست های طرشتی قبل از شروع هر بازی، سنگ و کلوخ ها را با شن‌کش از داخل زمین جمع می کردند تا همه چیز برای برپایی یک مسابقه محلی مهیا شود و تماشاگران دور تا دور زمین خاکی حلقه بزنند.

لطفعلی‌خانی معتقد است داستان شکل گیری تیم های فوتبال طرشت هیچ شباهتی با روند تشکیل تیم های فوتبال در سایر محله های تهران نداشت: «ایجاد زمین های خاکی و حتی تشکیل تیم های فوتبال با سنت های قومی و قبیله ای طرشت ارتباط تنگاتنگی داشت. یکی از سنت های رایج این بود که دوستان و همسایه ها یا اقوام دست به دست هم می دادند و یک تیم فوتبال تشکیل می دادند. به طور مثال، تیم ستاره آبی را پسرعموها تشکیل دادند و تیم کهن را پسر سرایدار مدرسه به اتفاق دوستانش راه انداخت. ارتباطات فامیلی گاهی در خلال مسابقات محلی خودش را نشان می داد و هر طایفه ای تیم خودش را تشویق می کرد، اما دورهمی اهالی طرشت در زمین های فوتبال، فارغ از هر نتیجه‌ای که حاصل می شد دلچسب بود.»

تیم‌داری یکی از سنت‌های فوتبال‌دوستان طرشتی در سال‌های دور بوده است. رسم بر این بوده که بزرگان محله مسئولیت سرپرستی تیم ها را بر عهده می گرفتند و زمان و مکان مسابقات محلی را انتخاب می کردند. نظم در برپایی مسابقات و وجود زمین های خاکی متعدد، آرام‌آرام طرشت را به یکی از کانون های مهم فوتبال در پایتخت بدل کرد و مسابقات دوره ای بسیاری در این محله انجام می شد.

لطفعلی‌خان می گوید: «جام های زیادی مثل جام رمضان و پول کاپ در طرشت برگزار می شد و در تعطیلات و تابستان که فصل رونق فوتبال در محله ها بود هم مسابقاتی برگزار می شد. قبل از شروع مسابقات، فوتبالیست های جوان برای خرید کفش و لباس ورزشی به امیریه و منیریه می رفتند و این گونه بود که شور فوتبال، زندگی در طرشت را تحت تاثیر قرار می‌داد.»

زمین های خاکی محله طرشت با گذشت زمان یکی پس از دیگری تخریب شدند و از چند زمین خاکی معروف این محله فقط زمین شهدای طرشت باقی مانده که آن هم به مجموعه ورزشی با زمین چمن فوتبال تبدیل شده است.

کد خبر 846642 برچسب‌ها همشهری محله فوتبال تهران

دیگر خبرها

  • لزوم حمایت فدراسیون فوتبال از پروژه ساخت فیلم «شهدای تیم فوتبال آزادی سمنان»
  • زندگی شهدای «تیم فوتبال آزادی سمنان» سریال می‌شود
  • استفاده از زندگینامه شهدای بین المللی در کنگره بزرگداشت ۳ هزار شهید سمنان
  • اعتراضات دانشجویی در ⁧آمریکا⁩ بیانگر مظلومیت فلسطینیان است
  • سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است
  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی
  • تیم‌داری در طرشت به روش کدخدامنشی
  • سازمان ملل و مجامع بین‌المللی، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند
  • رسانه های انساندوست صدای رسای مظلومیت مردم فلسطین
  • سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند